More Website Templates at Website Template

Dai An Apartment / H.2

Dai An Apartment / H.2

Text description provided by the architects. The house is spread out through the ground floor, 2 floors and 1 garret. It had been renovated into a rental apartment. The economic problem was to create maximum space and usable area. It also had to be easy to construct, blocky, solid but unique, attractive to young people. It also had to make the most of the green space.

The proposed solution was using lightweight structures to change the internal space; redistribution of uses: entrances, stairs; and light structures help to save costs in terms of both materials and construction labor. The work was renovated into 9 rooms for rent (studio room), arranged as follows:

1st floor: garage, reception and 1 studio.

Dai An Apartment / H.2

2nd and 3rdfloor : Each floor has 03 studios with private toilet, wide open space.

Garret floor: renovated into 02 vip apartments with a larger area and dry-cleaning area.

The main materials are iron frame, cement-board plate, iron wall, glass, all of which create flexibility and ease of construction for renovation works. The colorful bungalows rotate in different directions to create a strong movement, which contributes to covering the old concrete columns and structures of the house. The 2nd and 3rd floors have 6 rooms, each with 1 bungalow block, it is the neat integration of the functions into one integrated block: bedroom, wardrobe, kitchen.

Two fronts are the advantage of the apartment, so the rooms open to the balcony with 2 fronts. If the lower floors show a youthful dynamism, the 2 garret apartments tend to be rustic and minimalistic. The garret has a traditional tiled roof showing off the structure for the truss, opening to the view of hanging gardens running along the house, bringing the sense of space of a mini penthouse. Standing on 2 garret rooms, you can see the mountain view of Vung Tau city.

The apartment is completed by wooden furniture, bringing a warm feeling. The painted wall is gray, the base of the facade is accentuated with the steel plate material and is painted in rust to create a strong. These tones contribute to the highlight of the colorful bungalow moving above.

Tags: